Во последните неколку години има голема експанзија на американското борење, спорт кој е многу популарен во оваа земја и кој привлекува се повеќе гледачи и спортисти.

Последна во низата е Валери Луреда, Американка со кубанско потекло која има 25 години и која по само пет борби во светот на ММА реши да го напушти и се приклучи на американското борење и потпиша профитабилен договор со најголемата организација WWE.