Во Белград се отвори изложба посветена на Синиша Михајловиќ.Во поставката се изложени сите негови дресови, трофеји но и приватни фоографии.На една од нив е оригиналната фотографија која била закачена во неговиот дом во Борово село во Хрватска во која пукал неговиот најдобар другар.

Пријателот на Синиша, кого го сметаше за брат, молел за прошка кога се сретнале во 199 година. И го добил, затоа што Миха уште тогаш покажал каков човек  е, спремен да ги прости и најтешките злосторства.

 Еден од најдобрите пријатели на Синиша го фотографирал во неговата куќа во Борово, Хрватска, во местото каде што е роден. После тоа, семејството на Синиша ја напуштило куќата и побегнало во Белград во 1991 година, токму кога 200.000 Срби биле протерани од Хрватска-стои во описот на хотографијата.