Познатиот хрватски неурохирург бил викнат да помогне во подобрување на состојбата на шампионот во Формула 1, Михаел Шумахер кој речиси шест години е во кома.

Докоторот познат како човекот кој ги буди луѓето од кома“ со помош на микрочипови кои ги вградува во мозокот,  сепак рекол дека тоа е невозможно бидејќи е поминато премногу време.

Шансите за опоравување после шест години вегетативна состојба се минимални. Треба нешто да се направи во првата година после несреќата, а вака… вели докторот.