Навивачите во Катар најдоа начин како да се заштитат од високите температури кои ќе бидат за време на Светкото првенство.

На интернет веќе се продаваат т.н „Гутри“ со боите на репрезентациите-учесници. Тоа е шал со кој можете да го прекриете целото лице и глава.