Се загрева атмосферата пред натпреварот Македонија и Бугарија кој се игра во понеделник во Скопје. Бугарските навивачи реагираат што „северномакедонските“ навивачи, како што ги нарекуваат, им бараат име, презиме и средно име при купувањето на билет за мечот.

Исто така се нагласува дека бугарски навивач нема да може да купи билет во Скопје туку ќе мора да го набави исклучиво преку нивниот тикет сервис во Бугарија.