За еден месец Македонија на домашен терен ќе игра против Германија, иако е дискутабилно дали тоа може да се нарече терен. Подлогата на Градскиот стадион понекаде има трева.

Теренот е нерамен и полн со дупки, а вода нема видено подолго време.Романците со право реагираа а тоа со сигурнос ќе го направат и Германците со кој играме на 11 октомври.

Затоа прашуваме дали надлежните на стадионот го гледаат теренот и дали нешто ќе преземат за да не се резилиме пред Нејмар, Хаврец и Вернер кои се навикнати да играат на вистински зелени терени а не на ораници.