Душко Тошиќ ноќта ја поминал во кафана со поранешната сопруга на Симон Кариќ Тамара Николиќ, ексклузивно дознава Курир. Двајцата во саботата вечерта биле видени во Скадарлија каде поминале до утринските часови.

Иако беа со пријателите, гостите кои седеа во близина ја коментираа нивната повеќе од интимна врска.

Душко и Тамара одлично се забавуваа. Се обиделе да останат незабележани, но не успеале. Иако светлината беше слаба, таа изгледаше како да ужива во неговото друштво. Таа непрекинато се смееше, наздравувајќи и него и на другите луѓе на масата. И тој уживаше. Ми се чинеше дека штотуку се запознале, но можеби грешам. Во нивно друштво беа и некои други убавици, но додека бев во тоа кафуле, тој секогаш беше фокусиран на разговор со поранешната сопруга на Кариќ, како и таа со него. Бидејќи беше гласна музика, не можев да слушнам за што зборуваат, бидејќи седев неколку маси подалеку, но видов како често си шепотат во уши -раскажува очевидец.