Бошко Ѓуровски и Драган Стојковиќ Пикси беа изедначени во Црвена звезда. Во Маракана не играа во исто време, но подоцна како тренер и претседател на клубот остварија плодна соработка.

Во својата исповед за Курир, Бошко Ѓуровски открива колку заминувањето на неговиот брат Милко во Партизан го спонзорирало доаѓањето на Драган Стојковиќ Пикси во Црвена звезда.

– Тешко ми беше кога Милко отиде во Партизан. Плачев, а Џаиќ и Цвеле не знаеја што да прават. Мислам дека Милко многу згреши. Тој сигурно би бил петта ѕвезда во тимот. Пикси можеби немаше да дојде ни во Звезда. Џајиќ и Цвеле веднаш реагираа и го ангажираа Драган Стојковиќ, кој барал двојно повеќе пари отколку кога се договориле, а тој ги добил. Тие едноставно мораа да направат рамнотежа. Пикси беше најкомплетниот играч на сите времиња, за мене нема дилема. Заминувањето на Милко  го покриваа со доаѓањето на Пикси. Ѕвездашите никогаш не му го простиле тоа предавство, ниту денес, иако многу го сакаат.  – рече неговиот брат Бошко.

Драган Стојковиќ и се приклучи на Црвена Звезда во летото 1986 година, токму кога Милко Ѓуровски замина во Партизан