Лидерот на СДСМ во подкастот на Сител вели дека многу го сакал спортот, посебно фудбалот и дека бил добар голман. Повредата сепак го спречила да направи фудбалска кариера.

Јас сепак бев поуспешен во фудбалот. Бев голман. Имаше мој сограѓанин којшто извршува висока функција и на една емисија раскажуваше дека сум добар голман. Тогаш беше популарен мал фудбал. Настапувавме на првенства каде што ретко кој можеше да го победи тој тим“, изјави претседателот на СДСМ Димитар Ковачевски на Сител Поткаст