Актерката Јелисавета Орашанин и кошаркарот Милош Теодосиќ се разведуваат по седум години брак.Парот три месеци живее одвоено, а кошаркарот поднел барање за развод. Причината наводно е животниот стил на актерката и претераното трошење пари што кошаркарот повеќе не можел да го толерира.

Милош Теодосиќ и Јелисавета Орашанин со години важеа за еден од најатрактивните и најхармонични парови.

Имаат и две деца, нивното најголемо богатство во животот – ќерката Петра и синот Богдан.