Не голема група бугарски навивачи се пристигнати во Скопје. Нивниот број е околу 300 и се сместени во спортската сала Кале. Таму е нивната база од каде ќе се упатат на „Градскиот стадион“ за мечот во 20 и 45.

Фановите целиот ден го минаа во прошетка на Скопје а за нив најинтересен беше споменикот на Гоце Делчев.Бугарите се фотографираа пред бистата на македонскиот револуционер во ценаторот на градот.