Поранешниот бугарски репрезентативец Станислав Ангелов ја коментираше победата на Бугарија над Северна Македонија од 1:0 во Лигата на нации. Поранешниот фудбалер на Левски и ЦСКА го прекори исвиркувањето на бугарската химна од македонските навивачи.

Мене лично ми е чудно… како можеш да ја исвиркаш химната на баба ти и дедо ти? Целата оваа работа е многу чудна, но пропагандата е многу тешка“, изјави Ангелов