Навивачите на Шкендија на својата официјална Фејсбук страница дадоа поддршка на лидерите на УЧК чие судење почнува денеска во Специјалниот суд во Хаг.

„Балистите“ постираа фотографија на која пишува „УЧК ние сме со тебе“ со коментар „национална гордост“.