беше во соба со Меси вечера пред финалето
Аргентинската репрезентација ја краси неверојатен тимски дух. Тие се големи пријатели и се речиси како семество. За тоа доволно говори фактот што наместо во скап ресорт тие избраа да претстојуваат во интернат.

Таму условите се поскромни но имаа поголема блискост и можеа да си прават скара што во хотел е недозволиво. Селекторот Скалони им дозоволи на сопурите и девојките да ги посетат играчите.

Tој дури и го повикал поранешниот репрезетативец Агуеро кој се откажа поради срцеви проблеми да биде со Меси бидејќи се добри другари.Тие беа во иста соба ноќта пред финалето како што тоа го правеле многупати во кариерата.

Секоја чест.