Еден од најдобрите млади кошаркари Лука Дончиќ е веќе во Орландо и го чека продолжение на НБА сезоната. Но, за разлика од Лука, неговата девојка, Ана Марија Голтес ужива на одмор во Хрватска.

Ана најпрво му правеше друштво во Далас за време на карантинот, но сега реши да одмори малку без него.Но , парот секојдневно е во комуникација на социјалните мрежи. Ана ќе го следи Лука на првиот меч, се разбира преку телевизор и ќе стиска палци за прва победа