Бугарија наскоро би можела да добие нов Национален стадион. Нивната репрезентација фудбалските натпревари ги игра на стадионот „Васил Левски“ кој ни оддалеку не ги исполнува строгите европски норми.

Токму затоа газдите на ЦСКА, планираат да изградат нов стадион на местото на стариот. Новото здание треба да прима 35 илјади гледачи со покриени трибини.

Со тоа Софија ќе може да конкрурира и за филале на некое европско натпреварување, освен за Лигата на шампионите.

Погледнете како ќе изгледа новиот стадион.