Избегната е голема трагедија откако во близина на Ниш се запали автомобил во кој беше брачен пар со две деца.

Возачот забележал дека голем оган се шири од задниот дел на „Мерцедесот“ по што веднаш застанал да ги извади од возилото сопругата и децата.Се обидел да го изгасни со апаратот за пожар но оганот почнал неконтролирано да се шири и за неколку моменти целиот бил во пламен.