Загреб некогаш беше мала Виена а сега е големо Скопје-најгрдиот град во Хрватска.Вака „Јутарњи лист“ прави споредба меѓу двата главни градови.

Од европскиот север се слуша приказната за голем архитектонски бунт. Никој нема да биде убиен во бунтот, но, како и во секоја војна, некои згради може да бидат оштетени. Првенствено модернистички, современи, дехуманизирачки, оние во кои многумина од нас, за жал, живеат и работат.

Извор: Jutarnji.hr.