Претседателот на Република Србија, Александар Вучиќ, гостува во емисијата „Ќирилица“ на Хепи телевизија каде зборуваше за немилиот настан во Бањска во кој загинаа Стефан Недељковиќ, Бојан Мијаиловиќ и Игор Маринковиќ.

Вучиќ го коментираше и прикажувањето на фотографијата на убиениот Мијаиловиќ на прес-конференцијата на директорот на Канцеларијата за Косово и Метохија, Петар Петковиќ.

Претседателот вели дека неговата сопруга дозволила фотографиите од застреланиот Бојан Мијаиловиќ да бидат прикажани без замаглување, за да се види дека тој е убиен од непосредна близина, додека лежел на грб