Претседателот на Србија е љубител на добрата храна.Во неговата резиденција има неколку готвачи што се грижат да му ги приготват омилените јадења. Па така Вучиќ за утрешниот празник Водици тој посака да јаде сарма.

Претседателот дури влезе во кујната и самиот учестуваше во подготовката на сармите и во убавиот мирис додека тие се варат.