Моја работа на луѓето е да им говорам она што е непопуларно бидејќи некој мора да се грижи за нив, нагласи претседателот Вучиќ во емисијата „Кирилица“.

Не се плашам за кластерите на ЕУ, дали ќе не држат како Турција или не знам како кој. Никој друг пред нас нема да го пуштат во ЕУ. Она за што сум загрижен се инвестициите и тоа многу. Гледав како ги напуштаа во Русија каде што имаа поголем интерес отколку кај нас-посочува Вучиќ.