Претседателот на Србија Александар Вучиќ на денешното обраќање откри детали од средбите со претставниците на меѓународната заедница за преговорите со Косово.

Вучиќ рече дека добил закани оти ако не се реши ова прашање ќе се прекинат преговорите со ЕУ,ќе се врати визниот режим и она што е најстрашно ќе се повлечат сите странски инвестиции,

Од Србија веќе не се бара да го признае Косово туку да не се спротиставува на негово членство во Обединетите нации што е дефакто исто.

-Пред нас се тешки месеци но конечната одлкука нема да ја донесам јас сам туку Парламентот а ако треба и народот-рече Вучиќ.