Синиша Вучиниќ во емисијата за  ТВ Курир откри што му кажал Милошевиќ ноќта на апсењето во 2002 година.

– Го замолив Милошевиќ да го држи Чеда Јовановиќ како заложник. Не да го измачуваш, туку само да видиш како е да си без струја и вода. Милошевиќ ми рече: „Престани да зборуваш за заложници. Не арбитрирај за мене, претпоставувам дека сè уште сум шеф на оваа куќа!“ Чеда му се обрати како претседател, а Милошевиќ му рече „Не ме викај претседател, јас не сум твој претседател!“

 

Вучевиќ се прашува зошо го избрале за преговарач и  можел да го загуби животот – рече Вучиниќ и додаде:

– Ѓинѓиќ рече дека е најглупав и затоа е избран.