Претседателот на Србија Александар Вучиќ денеска во Белград се сретна со потпретседателот на Советот на министри и министерот за надворешни работи на Италија Антонио Тајани и ги повтори црвените линии во преговорите со Косово.

– Не се зборува за членство во ОН и за меѓусебно признавање. Подготвени сме да спроведеме се што е поврзано со нормализација на односите, добри односи и соработка меѓу Србите и Албанците.