Компанијата Икеа уште еднаш ги потсети социјалните мрежи дека еден од нивните шољи се опасни по здравјето на потрошувачите. Се работи за шољи во неколку бои со широк отвор.

Тоа можат да го сторат во сите нивни објекти и во најблиските до нас како што се Солун, Софија и Белград.Нема да ви биде потребна дури ни фискална сметка.

Овие шољи се произведени во Индија и содржат dibutil-ftalat (DBP) повеќе од 0,3 mg/kg колку што е дозволено во ЕУ.