Очевидци откриваат како е пронадено телото  на Хрватот Матеј Периш во водите на Дунав. На него стоело облеката што ја носел кобната вечер додека телото му било во распаѓање.

– Телото е забележано од брод кој бил закачен на брегот на Ада Хуја. Капетанот на еден од тие бродови забележал дека телото плови од Панчевскиот мост. Ветерот во еден момент најверојатно го повлекол кон чамецот, а потоа виделе дека дефинитивно се работи за телото. Веднаш повикале полиција. Кога пристигнала полицијата, телото веќе било стигнато до понтонот. – изјавија  сведоци на овој настан.