Телото на помлад маж е пронајдено во Дунав кај Ада Хуја. Гардеробатата на мажот  одговара на описот на гардеробата што ја носел Матеј Периш од Сплит ноќта на неговото исчезнување.

Пронајдениот имал на себе о фармерки, маица со апликација и бела патика, која одговара на гардеробата што ја носел Матеј Периш од Сплит ноќта на неговото исчезнување.

Телото на помладиот маж утрово околу 9.30 часот го пронашле морнари