Србија стана инвестициски рај на Балканот. Наскоро почнува со изградба на фабрика на јапонската компанија „Нидек“ која ќе произведува електрични мотори.

Фабриката ќе биде лоцирана во Нови Сад  а вкупната инвестиција е неверојатни 1,9 милијарди долари.

Инвестијата ја договорил претседателот Александар Вучиќ а ќе бидат вработени околку 1.000 лица од сите профили