Србија во најскоро време ја очекува екстрадицијата на Доброслав Гавриќ кој во 2000-та година во хотелот Интерконтинентал во Белград го уби Жељко Ражнатовиќ Аркан.

Тој се крие во Јужна Африка каде живееше под друг идентитет и усешно се криеше од властите. И таму се занимаваше со шверц на дрога па заврши во затвор. Целата постапка за неговот носење е завршена тој се очекува да биде префлен во еден од најдобро чуваните затвори во Србија, „Забела“.

Неговата екстрадиција ќе се одвива во најголема тајност и во соработка со неколку држави. Гавриќ е осуден во отсуство на 35 година затвор.