Луѓето кои се верни на Жељко Ражнатовиќ-Аркан подготуваат топло „добредојде“ за неговиот убиец  Доброслав Гавриќ кој од Јужна Африка треба да биде екстрадиран  во Србија.

Ние ќе го исполниме заветот даден на гробот на команантот и ќе ја осветиме неговата смрт-порачале припадниците на гардара на Аркан, пренесува „Република“.рс.

Тие веќе имале таен состанок во Белград на кој паднал договор на кој начин да го убијат кога тој ќе пристигне во затворот. Планот детално е разработен а на состаноците никој не смее да носи мобилни телефони за да не протечат никакви информации.