Детална е пограгата на имотот на Веља невоља во Ритопек.Најпрво се прегледани дворот и бунарот а потоа и внатрешноста на куќата.Форензичарите насекаде на ѕидовите нашле крв од жртвите.

Она што е најморничаво е што е пронајдена индустриска машина за мелење на месо. Веља и екипата тука ги касапеле жртвите за полесно да ги фрлат или закопаат. Се касапеле најчество припадниците од противничките кланови.