Во Загреб, Хрватска денеска се регистрирани 705 нови случаи на зараза со корона вирус, а тестирани се повеќе од 1.900 луѓе.

Шокантната бројка за Индекс ја потврди директорот на загрепскиот Наставен завод за јавно здравје Звонимир Шостар.

Во Загреб вчера имаше 337 новозаразени, а вкупниот број во Хрватска беше 1.424.

Денеска, во 10.45 се очекува прес-конференција на која ќе бидат соопштениновите бројки, кои судејќи според овие во Загреб ќе бидат повисоки од вчерашните.