Тешките економски мерки поради коронавирусот би можеле во Романија да остават без работа повеќе од 500.000 лица, а повеќе од 300.000 компании да отидат под стечај или да престанат со работа, пренесува Адјешпрес.

Ефектите од економската криза, како за вработените така и за сопствениците на фирмите, би можеле да се почувствуваат догодина.

Според официјалните податоци, до 28.август Романија привлекла 12,8 милијарди стар капитал во периодот од 2014 г. од Европската програма за инвестиции, соопшти Европската комисија.