Силно невреме пропратено со дожд и град го погодил Крит и јужниот дел на Грција, а фотографиите кои се вртат на интернет прикажуваат улици покриени со снег и мраз како да е среде зима.

Градот уништил и многу овоштарници и маслинови дрва.