Во изминатите 24 часа, 2.896 примероци се тестирани во Институтот за јавно здравје на БиХ, од кои 1.219 биле позитивни на SARS-CoV-2.

Регистрирани се нови случаи во сите кантони во БиХ.Досега се тестирани вкупно 201.479 примероци, а Ковид-19 е потврден кај 29.800 лица.