Учениците кои завршиле во болница од час по ликовно, денес објасије што се случило за време на часот.

Албаниан њуз објави дека учениците на часот правел меури од сапуница, што било вежба за игра со формите, а притоа забележале дека сапунот имал чуден и неподнослив мирис.

Бевме на час по ликовно и користевме сапуница. Експериментот траеше околу половина час, а кога часот заврши почна да ни се лоши, имавме болки во стомакот, вртоглавици, нагони за повраќање  и одевме до прозорците од потреба за чист воздух. Сапунот мирисаше одвратно“, изјави еден од учениците.

Вкупно 11 ученици од училиштето „Шефќет Танци“ во Булќиза биле префрлени во болница.