Внукот на Јосип Броз Тито, Јошка прогори за односот на некогашните држави на СФРЈ кон неговиот дедо. Како што пренесеува „Еспресо.рс. Тоа смета дека веќе никој не е способен да ни овозможи таков живот каков што можел Тито и оти тоа денеска не се цени.

Во Македонија на пример смее да се спомене Тито но но не комунизмот и Југославија.Едноставно не смее. Во Хрватска пак со закон е забранета комунистичка партија. Во Словенија и Босна уште се почитуваат некои вредности. Народот никој ништо не го праша за распадот на Југославија.Шест политичари донесоа одлука да се распадне земјата – смета Јошка Броз.