Благодарение на господинот Бојко Борисов, едни сме пратеници, други градоначалници и општински советници.

Ова го изјави пратеничката на ГЕРБ Десислава Трифонова на својот Фејсбук во врска со барањето на партискиот лидер Бојко Борисов градоначалникот на Пловдив, Здравко Димитров да поднесе оставка.

ГЕРБ Е БОЈКО БОРИСОВ! – пишува Трифонова.