На бугарската телевизија се објавени снимки од делницата „Струма“ каде се случи страшната сообраќајна несреќа на македонските туристи.

На фотографиите се гледаат траги од кочењето на возачот пред да удри во мартинелата. Сообраќајните експерти од Бугарија се прашуваат дали имало сообраќаен знак што му засметал или можеби шоферот нагло свртел и тоа било причината што удрил во оградата а потоа се запалил автобусот.