Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, вели дека и и тие имале ист случај со набавка на „Мерцедес“ од страна на поранешниот шеф на државата Борис Тадиќ, но дека не им паднало на ум да го гонат.

Ова е copy-paste случај, но него никој него гони. БИА (безбедносно информативната агенција) ги менуваше актите за да му обезбеди блиндиран Мерцедес со цена од 600.000 евра. Но тој не го зема за себе и го однесе дома. Тој Мерцедес и сега е во сопственост на државата.Одма би можеле и ние во Србија да го уапсиме Тадиќ но на никој тоа не му паднало на памет. Македонците велат дека тоа е крешење на процедурата.Добро тогаш тие се многу понапред од нас – изјави Вучиќ за телевизија Пинк.