Косовскиот премиер Рамуш Харадинај е упорен да ја формира војската на Косово  и покрај предупредувањата од страна на НАТО дека се уште не е време за такво нешто. Столтенберг вчера изјави дека косовската војска би можела да се формира дури за десетина години.

Но, Харадинај не мисли така.

Создавањето на косовска војска следната недела е внатрешен процес во склад со најнапредниот Уставна светот. Тоа е Устав кои ги содржи сите вредности на демократијата-смета премиерот на Косово.