Новинарот Милош Васиќ, кој почина пред неколку денови во 2011 година објави текст со наслов „Високо организиран криминал за потеклото на богатството на Жељко Ражнатовиќ Аркан и поврзаноста со кралицата на кокаинот Станиславa Чочоровскa.

 

„Цигарите, течните горива и стратешки важните стоки Државната безбедност им ги додели на своите доверливи лица меѓу нив и  кумата на Цеца Ражнатовиќ која издржува казна од 14,5 години во Македонија за шверц на половина тон кокаин-пишуваше Васиќ.