Драган Васиљковиќ, кој беше капетан во српската полиција до пред неколку години изнесува нови моменти за атентатот на поранешниот премиер Зоран Ѓинѓиќ. Тој е убеде дека Звездан Јовановиќ кој осуден како непосреден извршител всушност не го убил премиерот.

Звездан Јовановиќ го знам како примерен и чесен полицаец и не можам да го поврзам со убиството. Затоа во име на мојата фондација ќе барам  и тој и Легија со моја гаранција да бидат пуштени на условна слобода.Жално е учеството во војната да им биде отежнувачка одговорност.