Една од најдобрите српски докторки, Дарија Кисиќ- Тепавчевиќ напоменува дека е неразбириливо оти и во 21 век луѓето не ја разбираат потребата да ги мијат рацете дури и без појавата на корона вирусот.

Таа вели дека дека хигената повторно ќе биде на прво место дури и по олабавувањето на мерките и враќањето на нормалниот живот.

Тешко ни е во 21 век да сфатиме дека главна мерка на превенција ни е да ги миеме рацете-вели докторката.