Вечерва во 20 часот во време кога претседателот на Србија ќе има интервју во живо на РТС, граѓаните на Србија преку социјалните мрежи ќе организираат контра протест. Тој ќе биде наменет за опозиијата која се обидува да извлече политички поени од состојбата со короната.

Во дописот се повикуваат жителите на Белград од сите населби да излезат на терасите против онии што навивале за короната а против Србија.