Скандал во српскиот Парламент. Пратениците од опозицијата се втурнаа кон претседателот додека тој ги читаше имињата на хероите и жртвите од Косово и Метохија. Вучиќ на тоа рече дека вакви дивјаци не видел и ги праша затоа ли дојдовте?

* Вие го дадовте Косово, а ние го враќаме! Ќе го изнесам најлошото од она што следи и НИШТО НЕ СКРИЈАМ! Ништо не потпишав, не ни парафирав, но им кажав дека ги продолжуваме разговорите! Ова се 3-те работи кои ни се закануваат, рече претседателот

* Тоа ми го кажуваш?! Знам што да правам, за мене Уставот е Свето Писмо! Помеѓу Вучиќ и Србија ќе ја изберам Србија, одговори претседателот на критиките од собраниската клупа со опозицијата