Претстедателот на Хрватска Зоран Милановиќ кој деновиве е мета на критики поради изјавата дека „Косово е украдено од Србија“ е цел на нови напади.„Република.рс“ пишува дека тој за време на воениот рок во ЈНА чувал стража пред гробот на претседателот Тито.

Поточно Милановиќ бил гардиста кој го обезбедувал комплексот „куќата на цвеќето“ и оти тоа сака да го скрие од својата биографија.