Србија ја заокружи годината што измина со рекорди. Странските инвестиции достигнаа 3.9 милијарди евра странски инвестиции.

Досега се отворени 12.000 нови работни места и 250 нови фабрики.

Премиерката Ана Бранбиќ вели дека се презадоволни со резултатите.

Ова е рекордна година во време на корона криза. Платите во овие фабрики постојано растат и тоа ме радува-вели Брнабиќ.