Црногорското обвинителство ги откри деталите од акцијата „Мета“ која открила на кој начин требало да бидат ликвидирани водачите на Кавачкиот клан Радоје Звицер и Слободан Кашчелан.

Нарачател бил директно водачот на соперничкиот Шкаљарски клан Јовица Вукотиќ кој поседува и македонски пасош.

Планот предвидувал Кашчелан и Звицер да бидат разнесени со бомба која е најдена во т.н штек станови каде се криела експлозивната направа.