Црногорската полиција пред неколку дена спроведе голема акција во која беа уапсени водачите на двата најопасни кланови, Шкаљарски и Кавачки.

Во претресот во нивните домови се најдени 12.000 евра во банките во Црна Гора за кои не се знае потекло, криптирани мобилни телефони „Блекбери“, апарати за видео надзор, како и повеќе блиндирани возила. Возилата се навистина луксузни и тоа „Ауди А8 и А6“, „ БМВ“, „Голф 7“.

Погледнете како беа апсени црногорските мафијаши кои сејат страв на Балканот.